Financial lease

Financial leaseStartende ondernemers en kleine bedrijven kunnen vaak niet een groot bedrag investeren in een bedrijfsauto. Er wordt daarom vaak gekozen voor financial lease.

Bij een gewone lease betaal je maandelijkse bedragen en aan het einde van het leasecontract moet de auto weer ingeleverd worden. Bij financial lease zit het heel anders. Als je kiest voor financial lease is de auto uiteindelijk van jouw. Aan het einde van het traject word je dus eigenaar van de auto.

Rente

Als je kiest voor financial lease moet je ook rente betalen, want financial lease is eigenlijk een lening. Je geeft de auto als het ware als onderpand en wanneer de lening afbetaald is word de auto van jouw. Financial lease is wel een goedkopere vorm van lenen, omdat je voor een doel leent en omdat er onderpand is. Je betaald dan ook een veel lagere rente dan je zou betalen bij een persoonlijke lening. Meer hierover kun je vinden op autoservicehaarlem.nl.

Welke vorm van leasen is goedkoper?

Financial lease is uiteindelijk wel duurder dan de gewone lease, omdat je ook een stuk rente moet betalen. Je word hierdoor wel uiteindelijk de eigenaar, waar je bij de gewone lease de auto terug moet geven. Het heeft dus zowel zijn voordelen als nadelen.

Be the first to comment on "Financial lease"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*