Communie vieren

Uit een recent onderzoek blijkt dat veel Nederlanders de eerste communie van hun kind vieren. Familieleden, vrienden en kennissen van het gezin komen ook naar de communie, ondanks dat sommige niet gelovig zijn.

bedankjes gevenIn Nederland speelt het geloof niet meer zo een grote rol als het vroeger speelde. Veel christelijke tradities worden nog wel geƫerd, ondanks dat mensen steeds minder geloven. Dit komt doordat traditie belangrijk is vooral tradities die in de familie zijn doorgegeven. De eerste communie blijkt in veel families zo een traditie te zijn. De ouders die zelf de eerste communie hebben meegemaakt willen ook graag dat hun kinderen het meemaken.

De traditie is dat de familie, vrienden en kennissen allemaal naar de eerste communie gaan. Na afloopt wordt er een feestje gehouden waarbij de familie, vrienden en kennissen zijn uitgenodigd. De communicant krijgt dan leuke cadeautjes. Van de ouders krijgen de kinderen vaak een grote of dure cadeau, zoals een horloge of een fiets.

Het is ook gebruikelijk om bedankjes communie aan de gasten mee te geven. De bedankjes communie zijn kleine cadeautjes om de gasten te bedanken voor hun komst. Vooral tegenwoordig is dit een grote traditie, omdat de meeste gasten voor de communicant komen en zelf niet echt gelovig zijn. Het is dan extra leuk om ze te bedanken dat ze toch zijn gekomen.

Meer weten? Kijk op een van de onderstaande websites:

Be the first to comment on "Communie vieren"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*